Internetový časopis centra Brna

"

Cukrářka z The Cat Café: Miluji sladké i svou práci

18. 10. 2017 Sdílej na CentrumBrna.cz

Jak jste se dostala k profesi cukrářky?

Paradoxně práce cukrářky nebyl můj sen, byl to sen mojí maminky. V mládí se chtěla stát cukrářkou, ale její rodiče jí to nedovolili, tak k tomu vedla mě. Vyučila jsem se cukrářkou, začalo mě to bavit a nyní jsem moc ráda, že jsem si zvolila tuto profesi. Rozhodně bych neměnila.

Raději tvoříte klasické zákusky nebo experimentujete?

Začínala jsem s tvorbou klasických zákusků, později jsem se věnovala zákuskům na italský způsob i jsem se více věnovala práci s čokoládou. Nelze říct, co mám radši. Baví mě tvorba zákusků jak tradičních, tak i ráda zkouším novinky. A především se ráda učím novým věcem.

Ale jsem ráda, že v The Cat Café mohu přicházet s novými nápady. Každé dva týdny se na pultu se sladkým objeví novinka, kterou si vymyslím sama. Společně ji vyzkoušíme, a když všem chutná, tak ji nabídneme i našim hostům.

Máte ráda sladké?

Já osobně sladké miluji, což vám potvrdí i ostatní z The Cat Café, především pan šéf. Mám ráda všechny zákusky, nedokážu ani vybrat svůj oblíbený, to se mění podle nálady a chuti.

Ale co mě nyní baví připravovat i ochutnávat je dort Red Velvet neboli Červený samet. Dort má charakteristický červený korpus a je doplněný krémem z Mascarpone.

Dalším mým oblíbencem je Pavlova, což je dort z pečeného krému ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a ovocem.

A co byste doporučila ochutnat zákazníkům The Cat Café?

Nejraději úplně všechno, dávám si záležet na každé zákusku. Ale za mě bych jim doporučila, ať ochutnají výše zmíněné dorty – Red Velvet a Pavlova.

Ale naši stálí zákazníci již ví, jak který zákusek chutná a mají své oblíbence. I proto se je snažíme překvapit novinkami, co týden nebo dva.

Co vás nejvíce baví na vaší práci?

Pokud bych měla být konkrétní, tak výroba svatebních dortů. Svatební den je krásný sám o sobě a pro mě je čest, že díky mému dortu může být ještě o trošku krásnější. Obzvlášť jsem ráda, když vidím radost novomanželů z dortu a když slyším, že svatebčanům chutnal.

Jsem ráda, že v práci mohu plně uplatnit kreativitu – v tom mi vychází pan Řihák vstříc. Mám možnost zkoušet nové věci, vytvářet a různě kombinovat. I díky tomu mě práce cukrářky jen tak neomrzí.

 


Jinde na CentrumBrna.cz


HLAVNÍ PARTNEŘI