"

Rybí speciality Mitrovski můžete ochutnat na výlovu rybníka Vrkoč

11. 10. 2017 , aktualizace: 16. 10. 2017 , akce již proběhla Sdílej na CentrumBrna.cz

Užijte si atmosféru ranního výlovu

Rybník Vrkoč naleznete v blízkosti Brna, v nedalekých Pohořelicích.

Tak jako sníh a mráz patří k zimě, tak vypouštění rybníků patří k podzimu. Vůně bahna, grogu či svařeného vína, rybářské sítě plné ryb a praktické ukázky rybářského řemesla dělají z výlovů vděčný divácký zážitek.

Výlovy probíhají časně zrána, zpravidla okolo sedmé hodiny. Desítky postav v gumových pláštích a vysokých botách za ranních mlh roztáhnou sítě a vydají se do studeného bahna, aby později naplnili kádě na břehu tunami ryb.

Zájemci z řad diváků si potom rybu mohou odnést domů již vykuchanou nebo i živou.

Speciality z ryb si můžete dát i na místě

Nemusíte ale čekat, až si rybu připravíte doma.

Rybí speciality bude připravovat šéfkuchař a zároveň majitel restaurace Mitrovski, Martin Máca, přímo na místě.

Ochutnat budete moct kapra, pstruha i další druhy ryb – prostě co se uloví.

Martin Máca ukáže přípravu jídel i filetování

Užijete si i podívanou na to, jak se připravují různé pokrmy z ryb. Veškerá příprava jídla bude probíhat přímo před vašima očima.

Zajímá vás, jak správně nafiletovat rybu? I to vám šéfkuchař Martin Máca, předvede.


Jinde na CentrumBrna.cz


HLAVNÍ PARTNEŘI